Slide

  • Elder Sign Drustvene igre
  • Drustvene igra Zombicide
  • Dungeons & Dragons Drustvena igra
  • Elder Sign Drustvene igre
  • Karticna igra Yu Gi Oh Srbija

Alhambra Revised Edition (na srpskom jeziku)

Cena: 4 800 RSD

Granada, 1278. U podnožju planine Sierra Nevada počinje jedan od najuzbudljivijih i najzanimljivijih projekata španskog srednjeg vijeka: izgradnja čuvene ALHAMBRE!
Najbolji majstori u celoj Evropi i Arabiji žele da pokažu svoju veštinu. Zaposlite najprikladnije timove graditelja i postarajte se da uvek imate dovoljno valute. Jer, bez obzira da li su kamenoresci sa severa ili hortikulturisti sa juga, svi oni žele pravu nadnicu i insistiraju na svojoj "izvornoj" valuti. Uz njihovu pomoć mogu se graditi kule, uredjene vrtove, podignuti paviljoni i arkade i još dosta toga...

U društvenoj igri "Alhambra", igrači dobijaju zgrade koje će biti smeštene u njihovom sopstvenu kompleksu Alhambre.
Novac u Alhambri dolazi u četiri različite valute i dostupan je na otvorenom tržištu novca. 54 zgrade od šest tipova postaju dostupne za kupovinu na tržištu zgrada četiri u isto vrijeme; jedna zgrada je dostupna u svakoj od četiri različite valute. U igračevom potezu, igrač može: 1) uzeti novac sa otvorenog tržišta novca, 2) kupiti zgradu sa građevinskog tržišta i staviti ga u svoju Alhambru ili rezervirati, ili 3) učestvovati u projektima izgradnje i rekonstrukcije sa zgradama koji su postavljeni u igračevu Alhambru ili rezervu. Igra nagradjuje efikasnost, jer kada igrač kupi zgradu sa tržišta za tačan iznos novca, igrač može igrati još jedan krug.

Igrači sa najviše zgrada u svakoj od šest vrsta zgrada u svojoj Alhambri bodovima u svakoj od faza bodovanja, a bodovi se dodeljuju za najdužu spoljašnju "zidnu" sekciju igrača u njihovom kompleksu.
Igra se završava kada se građevinsko tržište više ne može dopuniti iz ponude građevinskih pločica, a postoji i konačni rezultat, nakon čega pobeđuje igrač sa najvišim rezultatom!

Osim prelepog koncepta igre i same tematike, "Alhambra" nam takođje donosi brojne nagrade i pohvale..

Nagrade i pohvale:

2005 Vuoden Peli Adult Game of the Year Winner
2005 Vuoden Peli Adult Game of the Year Nominee
2005 Nederlandse Spellenprijs Nominee
2005 Juego del Año Finalist
2005 Hra roku Nominee
2005 Årets Spill Best Family Game Winner
2005 Årets Spill Best Family Game Nominee
2004 Hra roku Nominee

Predlažemo i ove igre